Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/33725
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSELLAMI Med Hassen-
dc.contributor.authorCHEBBI, AICHA-
dc.contributor.authorLAKEHAL, MED MOKHTAR-
dc.date.accessioned2023-09-06T10:44:15Z-
dc.date.available2023-09-06T10:44:15Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttps://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/33725-
dc.descriptiongénie du Raffinageen_US
dc.description.abstractDans cette étude، nous présentons une étude d'optimisation pour les paramètres suivants : Fonctionnement d'un débutaniseur dans une usine de traitement de gaz Partenaire GPL Zcina Hassi Messaoud، dont l'objectif est d'augmenter la productivité de condensat. Cette optimisation a été réalisée à l'aide d'un logiciel de simulation hysys 8.0 utilisant le modèle thermodynamique de Peng Robinsonen_US
dc.description.abstractIn this study، we present an optimization study for the operating parameters of a debutanizer in a gas processing plant LPG partner Z-cina Hassi Messaoud، whose objective is to increase productivity of condensate. This optimization was performed using simulation software Hysys 8.0 using Peng Robinson's thermodynamic model-
dc.description.abstractفي هذه الدراسة، نقدم طريقة تحسين للمعلمات التالية: تشغيل عمود مزيل البوتان في معمل معالجة الغاز Z-cinaحاسي مسعود ، الشريكة في مجال الغاز البترولي المسال ، والتي تهدف إلى زيادة انتاجية المكثفات. تم إجراء هذا التحسين باستخدام برنامج محاكاة hysys 8.0باستخدام نموذج Peng Robinson الحراري.-
dc.language.isofren_US
dc.subjecthysys simulation softwareen_US
dc.subjectLPGen_US
dc.subjectcondensateen_US
dc.subjectiso pentaneen_US
dc.subjectgas treatmenten_US
dc.subjectdebutanizer columnen_US
dc.titleValorisation des condensatsen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Département de Génie des procédés - Master

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Memoire AM-condensats FINAL..._compressed.pdf578,25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.