Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/36101
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | بعطوش،منى | - |
dc.contributor.author | جلاخ, فيصل | - |
dc.date.accessioned | 2024-06-25T09:08:36Z | - |
dc.date.available | 2024-06-25T09:08:36Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/36101 | - |
dc.description | فيزياء مواد | en_US |
dc.description.abstract | يهدف عملنا الى دراسة الخصائص الفيزيائية والكيميائية للرمال منطقة توريرين بأدرار تتميز رمال منطقة توريرين بأدرار باحتوائه على تنوع كبير من حيث المكونات انطلاقا من الكوارتز والحديد والكلس كما لها اختلاف في البنية البلورية لكل مركب من مكعب ممركز الى سداسي ان الاختلاف الملاحظ بالعين المجردة بين العينات الأربعة من حيث اللون راجع الى اختلاف المكونات وتراكيزها | en_US |
dc.description.abstract | Our work aims to study the physical and chemical properties of sand in the toureren region of adrar The sands of the tourerin badrar region are distinguished by their wide diversity of components, including quartz, iron and lime It also has a difference in the crystal structure of compound, from concentric cubic to hexagonal The difference observes with the naked eye between the four samples in terms of color is due the difference in the components of the samples | - |
dc.publisher | جامعة قاصدي مرباح ـ ورقلة | en_US |
dc.subject | رمل | en_US |
dc.subject | أدرار | en_US |
dc.subject | منطقة توريرين | en_US |
dc.subject | كثبان رملية | en_US |
dc.subject | sand, sand dunes | en_US |
dc.subject | adrar | en_US |
dc.subject | toureren region | en_US |
dc.subject | sand dunes | en_US |
dc.title | الدراسة الفيزيوكيميائية لرمال منطقة توريرين بأدرار | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | département de physique - Master |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Djalakh-Fayssal.pdf | 3,37 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.