Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/22361
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorقندور, الزاوية-
dc.contributor.authorخذران, هناء-
dc.date.accessioned2019-12-15T15:13:37Z-
dc.date.available2019-12-15T15:13:37Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/22361-
dc.descriptionهندسة الطرائقen_US
dc.description.abstractتهدف هذه الدراسة إلى دراسة مدى تأثير نسبة المذيب (الكحول الايثيلي ) على استخلاص المركبات الفينولية من نبات اكليل الجبل Rosmarinus Officinalis وفقا للنتائج التي توصلنا اليها في تقدير كمية المركبات الفينولية االكلية في المستخلص الكحولي (الايثانول) كانت اكبر قيمة عند نسبة70المذيب (30%/70 ) (ماء/ ايثانول) والتي تبثت بعدها عند النسب التالية (20/80% ) و (10/%90) و (0/%100) والتي قدرت بـ 67.730 (ملغ بالنسبة لحمض الغاليك المكافئ/غ من وزن النبتة الجاف).en_US
dc.description.abstractL’objectif principal de ce travail est d’étudie la efficacité de solvant (alcool éthylique ) sur l' extraction des composes phénoliques dans la plante aklil aldjabal Rosmarinus Officinalis Selon nos conclusions, la quantité totale de composés phénoliques le plus était estimée à (30/70%)(eau/éthanol) et fixes pour les pourcentage suivants (20/80);(10/90) et (0/100) . La valeur à été estimée est 67.730 (mgAG/gDW).-
dc.description.abstractThe main objective of this work is to study the effectiveness of solvent (ethyl alcohol) on the extraction of phenolic compounds in the plant aldjabal aklil Rosmarinus Officinalis According to our conclusions, the most total amount of phenolic compounds was estimated at (30/70%) (water / ethanol) and fixed at the following percentages (20/80) (10/90) and (0/100). The value has been estimated to be 67,730 (mgAG / gDW).-
dc.relation.ispartofseries2019;2019-
dc.subjectالمركبات الفينوليةen_US
dc.subjectالاستخلاصen_US
dc.titleتأثير المذيب في استخلاص المركبات الفينولية من نبات اكليل الجبل Rosmarinus Officinalisen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Département de Génie des procédés - Master



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.