Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/30024
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorRahmani Abdellatif-
dc.contributor.authorCHAREF, HANA-
dc.contributor.authorGOUBI, MEROUA-
dc.date.accessioned2022-07-06T09:51:00Z-
dc.date.available2022-07-06T09:51:00Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttps://dspace.univ-ouargla.dz/jspui/handle/123456789/30024-
dc.descriptionGénie chimiqueen_US
dc.description.abstractالعمل المنجز هو بحث تجريبي . قمنا بإعداد كريم مرطب ومعقم لليدين اي مضاد للجراثيم لمواجهة الجفاف الناتج عن الاستخدام المفرط للجل المعقم خلال فترة انتشار وباء كورونا ، ويسبب الجل تمزق طبقة الزيت التي تحمي البشرة . تحتفظ المرطبات بكميات كبيرة من الماء وتجذبها إلى الطبقة القرنية من الجلد ، بحيث تكون اليدين رطبتين قدر الإمكان ، مع وجود مكونات ذات قدرة مضادة للبكتيريا مما يجعل الكريم يعمل بمثابة معقم بالإضافةإلى ترطيب-
dc.description.abstractThe work carried out is experimental research. We have prepared a moisturizing and sanitizing, i.e. antibacterial, hand cream to counter the dehydration resulting from the excessive use of sterile gel during the period of the corona epidemic, and the gel causes the rupture of the layer of oil that protects the skin. Moisturizers retain large amounts of water and attract it to the stratum carenum of the skin, so that the hands are as moist as possible, with the presence in the ingredients of substances with antibacterial ability, which makes the cream acts as a sterilizer in addition to moisturizing.-
dc.language.isofren_US
dc.publisherUNIVERSITE KASDI MERBAH- OUARGLAen_US
dc.subjectstérilisants, bactéries.en_US
dc.subjectcrèmes, hydratantsen_US
dc.subjectSoins de la peauen_US
dc.subjectémulsionsen_US
dc.titlePréparation d’une crème mains hydratante et stérileen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Département de Génie des procédés - Master

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CORRECTION FINALE111_compressed_compressed.pdf1,01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.